Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим откри състезанието Общуваме толерантно! Играем честно!“ и

...
Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим откри състезанието Общуваме толерантно! Играем честно!“ и
Коментари Харесай

Заместник-кметът Хабибе Расим откри състезанието „Общуваме толерантно! Играем честно!“ и връчи наградите на победителите

Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим откри надпреварата „ Общуваме толерантно! Играем почтено! “ и връчи премиите на спечелилите. Проявата е отдадена на две празнични дати 13 ноември – Международния ден на добротата и 16 ноември – Международния ден на толерантността. Организира се от Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни към Община Разград в спортна зала „ Лудогорец “ със съдействието на екипа на Ученическа спортна школа „ Руси Бухтев “.

Подобни спортни действия се организират за трети път с спиране заради COVID-обстановката – напомни водещият на проявата Николай Миланов. Състезанието е от вида „ Бързи, смели, сръчни “, включва щафети с препятствия за две възрастови групи – 2-4 клас и 5-7 клас. Скачане в чувал, мятане на топка, вървене по греда и други извършения от този тип включваше трасето, завършващо с нареждане на изрази, свързани с отбелязвания Ден на толерантността. 

На откриването заместник-кметът Хабибе Расим поздрави основателите на конкуренцията и пожела на участниците да съблюдават мотото на събитието „ Общуваме толерантно! Играем почтено! “ не единствено по време на надпреварата, защото това са качества, значими за сполучливото развиване в актуалното общество. 

Преди старта децата приветстваха и прочетената от тяхната връстничка Селин Сали Харта на толерантността. 

11 тима в по-малката възрастова група и 7 в по-голямата участваха в конкуренцията, те бяха от 10 училища в Разград, Стражец, Осенец, Раковски, Дянково,   Раковски. Повечето от тях бяха изпълнили и условието да приготвят плакати с тематиката на надпреварата, са което получиха грамоти и спортни принадлежности. Плакатите ще бъдат подредени във фоайето на 11 етаж на Община Разград, 

Грамоти за присъединяване и спортни принадлежности получиха и всички участващи тимове, а за призьорите, минали най-бързо по трасето, имаше по-голям брой спортни пособия и специфични купи. 

Ето кои учебни тимове победиха в двете възрастови групи:

2-4 клас:

1. ОУ “Н.Й.Вапцаров “-Разград

2. ОУ “Васил Левски “-Разград

3. ОУ “Н.Икономов “-Разград

5-8 клас:

1. ОУ “Ив.С.Тургенев “-Разград

2. ОУ “Отец Паисий “-Разград

3. ОУ “Васил Левски “-Разград
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР